sunset

Meditation

Link til ONLINE meditationer på Youtube og Spotify

 

Den vigtigste rejse, vi kan foretage, er rejsen ind i vort eget indre. Dette er en rejse ind til sandheden om, hvem vi i virkeligheden er. Dette er stedet lige bagved vores daglige bevidsthed, hvor kraften begynder. Åndelig kraft sætter os i stand til at vælge kreativ tænkning frem for automatisk tænkning, respons frem for reaktion, fred, kærlighed og harmoni frem for stress, konflikt og kaos.

Gennem meditation har vi mulighed for at påbegynde denne indre rejse. Raja Yoga meditation forsyner os med en klar åndelig forståelse af os selv, hjælper os med at genopdage og bruge de positive kvaliteter, som allerede ligger latent i os. Det gør os i stand til at udvikle vore karakteregenskaber og skabe nye holdninger og tilgange til livet.

Vi begynder at huske ting om os selv, som vi engang vidste, men som vi for længst har glemt. Vi begynder at nyde øjeblikke af stilhed og værdsætte perioder med introspektion og refleksion.

 

 

At rejse indad, bryde med dårlige vaner, forbinde os med vore indre åndelige ressourcer og genforene os med vores ydre liv, styrker os som personer på en varig måde.

Meditationsundervisningen sigter mod at højne bevidstheden om selvet, hvilket fører til selverkendelse. Meditation stilner sindet og sætter intellektet i stand til at få indsigt i og forstå de åndelige love og principper, som opretholder harmoni og kan skabe naturlig fornyelse på alle planer af den menneskelige tilværelse.

 

Raja Yoga Meditation

 

 

“Meditation med den rette vejledning gør Gud opnåelig for enhver.” Sister Jayanti, God’s Healing Power (Michael Joseph, Penguin Group, 2002).

Raja Yoga meditation redefinerer selvet som værende en sjæl og åbner op for en direkte forbindelse og relation til den Højeste Kilde af den reneste energi og højeste bevidsthed. Raja Yoga kan oversættes som “højeste forening” eller “højeste forbindelse”. Enhver sjæl har retten til at opleve denne ultimative relation.

 

 

Oplev meditation

Som enhver anden færdighed kræver meditation øvelse, for at der kan opnås tilfredsstillende resultater. Flere og flere mennesker er begyndt at bruge en eller anden form for meditation i deres dagligdag, enten som en effektiv “modgift” mod stress eller som en enkel metode til at slappe af på. Ved at meditere lidt hver dag bliver det snart en naturlig og nem vane, som rigeligt belønner den indsats, det kræver (Oplev meditation)

Her kan du meditere til danske meditationskommentarer online.
Her kan du følge vores transmitterede Live morgen- og aftenmeditation: Online Meditation

 

 

Trafikkontrol

Efterhånden som dagene bliver mere travle i en stadigt mere travl verden, er her en kort, praktisk og kraftfuld øvelse, som du kan integrere i din daglige livsstil. Stop hvad du er i gang med (hvis praktisk muligt på det tidspunkt) på bestemte tidspunkter i løbet af dagen, og træk din opmærksomhed tilbage fra alt omkring dig. Nogle meditationsudøvere holder traffikkontrol ved at holde 3 minutters stilhed i henhold til et tidsskema, som f.eks. kl.10.30, 12.30, 17.30, 19.30 og lige før sengetid. Andre foretrækker at stoppe i et minut hver time på slaget hel.

Når du stopper, bring da opmærksomheden tilbage til dig selv. Du vil blive bevidst om den voldsomme trafik af tanker, som passerer gennem dit sind. Idet du begynder at observere dine tanker, vil de naturligt begynde at sætte farten ned. Husk da blot, hvem du er – en fredfyldt sjæl, som er mesteren over sind og krop. Tre minutters jævnlig praksis med denne øvelse vil sætte dig i stand til hurtigt at genvinde koncentration, fokus og energi, som du så kan bruge til det, du var i færd med.

 

Verdensfredsmeditation

Den ydre verden afspejler vores kollektive indre verden. Med vore positive tanker har vi muligheden for at gøre verden til et mere kærligt sted at leve.

Hvad enten man har lært at meditere eller ej, er man velkommen til at deltage i verdensfredsmeditation den 3. søndag i hver måned. Her kan man tilbringe 60 minutter af sin tid med at sprede fred, kærlighed og omsorg til verden. Alle er velkomne, så tag venner og familie med.

Verdensfredsmeditationen begyndte i 1978, hvor folk fra hele verden blev inviteret til en kollektiv meditation i en time for fred i verden. Gennem årene er denne praksis blevet meget populær og har spredt sig til mere end 90 lande over hele kloden. I dag tiltrækker det næsten en million mennesker hver gang. I mange byer afholdes offentlige verdensfredsmeditationer (ledsaget af musik og kommentarer for at hjælpe dig på vej) på det lokale Brahma Kumaris center eller en nærliggende offentlig lokalitet.