rel_reincarnation

Grundlæggelse

 

Begyndelsen

Brahma Kumaris blev i 1937 grundlagt af Dada Lekhraj Kripalani, en indisk forretningsmand i Hyderabad, i dag er beliggende i Pakistan. Hans spirituelle navn blev Prajapita Brahma, men normalt omtales han kærligt som Brahma Baba. Efter at have oplevet en række syn i 1936 blev han inspireret til at åbne en skole med undervisning i meditation og åndelig livsstil. Skolens oprindelige navn var “Om Mandali” og bestod af mænd, kvinder og børn, som boede sammen i et fællesskab (ashram).

På trods af de store sociale omvæltninger, som fandt sted i Indien, holdt gruppen sammen, først i Hyderabad og senere i Karachi. Med tiden udvikledes en enkel og klar forståelse af sjælen, Gud og den tid, vi lever i. I 1950 (2 år efter opdlingen af Indien og Pakistan) flyttede gruppen til den nuværende beliggenhed i Mount Abu, Indien. Indtil da havde næsten 400 mennesker levet i et selvforsørgende fællesskab, hvor tiden blev brugt på spirituelle studier, meditation og selvudvikling.

I 1950 flyttede den oprindelige gruppe fra Karachi i Pakistan til Mount Abu i Indien. Beliggenheden højt oppe i Aravali-bjergene var ideel til refleksion og spirituelle studier. Efter at have lejet en bygning i nogle år flyttede gruppen videre til det sted, hvor hovedcentret ligger i dag: Prajapita Brahma Kumaris Ishwariya Vishwa Vidyalaya (Brahma Kumaris World Spiritual University). Brahma Kumaris’ spirituelle hovedkvarter kaldes Madhuban, hvilket direkte oversat betyder Honningskoven.

 

Brahma Baba, grundlæggeren

Hvem var han? Brahma Baba blev født under ydmyge kår i 1880 som søn af en landsbyskolelærer. Han blev opdraget i hindutraditionen, og efter at have bestridt forskellige jobs endte han i juvelerbranchen, hvor det lykkedes ham at skabe en anselig formue.

Han fik fem børn og var en ledende figur i sit lokalsamfund. I 1936 i en alder, hvor inderne typisk pensioneres, tog Brahma Baba hul på den mest aktive og fascinerende fase af sit liv. Efter at have oplevet en række dybe spirituelle oplevelser og syn, følte han en stærk tilskyndelse til at opgive sin forretning og i stedet dedikere sin tid, energi og formue på at grundlægge det, der senere blev til Brahma Kumaris World Spiritual University.

I 1937-38 oprettede han en komité af otte unge kvinder og en fond med hele hans formue, som
de forvaltede.

Brahma Baba døde i januar 1969 efter at have stået for etableringen af centre i hele Indien. ”The Tower of Peace” i Madhuban er en hyldest til dette helt almindelige menneskes ukuelige indsats.