OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Retræter

Vi holder retræte  i Jylland 1-2 gange årligt. Retræten består altid af både fælles meditation, oplæg og dialog m.v. Der indgår som regel kortere eller længere perioder med stilhed i retræterne. Hvis du er interesseret i at deltage i den næste retræte, så tilmeld dig vores nyhedsbrev (du finder tilmelding til det nederst i højre side af forsiden her: https://brahmakumaris.dk/). Det er også en god ide at tage et af vores meditationskurser, da de som regel er en forudsætning for at deltage i retræterne.

 

 

Hvad er en åndelig retræte?

En åndelig retræte handler ikke så meget om at komme væk fra det hele, som om at komme i kontakt med sig selv. Trække sig væk fra dagligdagens ydre verden for at opleve din indre verden. Tilbringe tid med sig selv i stedet for med andre, for at opdage de evige sandheder, der ofte er gemt i hverdagens realiteter. Her kan man styrke selvet og genoplade sin personlige kraft.

Åndelig retræte handler om stilhed: at holde sindet og tungen i ro, at lade såvel ånden som kroppen falde til ro.

Ro og stilhed gør os i stand til at træde væk fra handlingernes travlhed, ‘gøren’, og i stedet genopdage ‘væren’. Faktisk er den dybeste del af vores væsen, nemlig sjælen, allerede rolig og stille. Den fred og afklarethed, vi søger, ligger derinde – vi har bare glemt, hvordan vi skal opleve det.