Formål

side_picture

Brahma Kumaris er en verdensomspændende spirituel bevægelse, som involverer sig i personlige udvikling og arbejdet for en bedre verden. Organisationen så dagens lys i Indien i 1937 og er i dag repræsenteret i mere end 110 lande. Brahma Kumaris er en internation NGO, og via sit arbejde har organisationen omfattende indflydelse på mange væsentlige områder. Hovedformålet er dog at hjælpe individer med at transformere deres perspektiv på verden fra et materielt til et spirituelt. Det indbefatter udviklingen af en fredfyldt bevidsthed og et syn på, at enhver sjæl er værdig og værdifuld.

Vi udforsker det mest grundlæggende spørgsmål af alle; “hvem er jeg”? Derigennem udvikles uafhængighed og selvbestemmelse. Den stadigt dybere spirituelle forståelse giver et øje for illusionerne i ens liv. Man påtager sig ansvaret for sig selv, og nuet opleves som en gave.

I processen arbejder man med fire studieområder:

 

Spirituel visdom

Forståelsen af sjælens natur, Gud og sammenhængen mellem de to, skaber rammen for vores spirituelle rejse. Denne forståelse hjælper os med at mestre alle de udfordringer, vi møder i livet.

 

Raja yoga meditation

En trin-for-trin-proces hjælper os med at fokusere på vores dybe indre styrke og potentialer, som dermed begynder at vokse og udvikle sig. Ved at tænke mindre og mere positivt, begynder vi at mærke vore kvaliteter. I denne meditationsform opdager vi, hvordan stilhed er vejen til tilfredshed. Stilheden bringer os ind i en særlig tilstand, hvor det føles som at trykke på livets pauseknap. På den måde kommer man til at mestre tiden. Jo mere tid, jeg tilbringer i stilhed, jo mere tid vil stilheden
give mig.

 

Tilegnelse af dyder

Vi lærer, at ægte spiritualitet går ud på at praktisere dyder, også i negative og ugunstige sammenhænge. Dette øger selvrespekten. Vi lærer at mestre og forstå, at kærlighedens energi går ud på at give, ikke at tage. Helt naturligt fokuserer vi på vore egne og andres dyder, fremfor fejl, og dermed heales relationer.

 

At dele med andre

Et naturligt resultat af den spirituelle visdom; af at praktisere raja yoga meditation og at fokusere på dyderne, er ønsket om at dele det med andre, som man selv har haft gavn af. Åndelige tjeneste handler om at hjælpe andre til at stå på egne ben.

 

Brugerne

edu2Vi har alle aldre og baggrunde og studerer en åndelig lære som giver en sammenhængende forståelse af sjælens natur, Gud og karma, og tilskynder til en spirituel livsstil med respekt for alle religioner. Vi praktiserer og underviser i raja yoga meditation, som giver ro i sindet og skaber en sund balance mellem den indre og ydre verden. Vi søger at fremme spirituel forståelse og ledelse med integritet ved at deltage i diverse aktiviteter i lokalsamfundet, ofte i samarbejde med andre organisationer.”

 

 

International koordinering

history3Brahma Kumaris’ internationale hovedkvarter er beliggende i Mount Abu, Indien. På det nationale plan er aktiviteter som hovedregel koordineret af lokale folk, men i overensstemmelse med Brahma Kumaris’ spirituelle principper og det enkelte lands lovgivning. Regionalt er aktiviteter af international interesse koordineret fra kontorer i London, Moskva, Nairobi, New York og Sydney.

 

 

 

Kvinder i rollen som spirituelle ledere

Brahma Kumaris er den største spirituelle organisation i verden, ledet af kvinder. Det var organisationens grundlægger, Prajapita Brahma Baba, som helt fra begyndelsen valgte at placere ratankvinderne i front. Dermed adskiller Brahma Kumaris sig fra alle andre religioner og spirituelle bevægelser i verden. I mere end 80 år har kvindernes lederskab været karakteriseret ved mod, tilgivelse og fællesskab. Selv om kvinderne placerer sig i de højeste administrative stillinger, tages beslutninger altid i samarbejde med mænd. Det er en ledelsesstil, som er præget af konsensus og samarbejde, og den er baseret på respekt, lighed og menneskelighed. På den måde kan den betragtes som en eksemplarisk ledelsesstil domineret af harmoni.