messe4

Andre aktiviteter

 

FN-forbundet
Brahma Kumaris har siden 1998 været kollektivt medlem af det danske FN-forbund, og deltager i deres landsmøder hvert andet år. I 2000 blev vi desuden medlem af FN-forbundets repræsentantskab, og deltager i deres møder to gange om året.
Vi har samarbejdet med det danske FN-forbund om følgende initiativer:
– Deltagelse i FN’s internationale fredsår 2000 for en kultur af fred og ikke-vold, med Manifest 2000.
– Paneldiskussion med Susanne Bier, Lubna Elahi, B.K. Jayanti og Bent Melchior på National museet i samarbejde med det danske FN-forbund i forbindelse med FN- året mod racisme (2001).

Krop-Sind-Ånd Helsemesser & Sjælshoroskoper
Brahma Kumaris har deltaget med både foredrag og en stand på Krop-Sind-Ånd Helsemessen i København hvert år siden 1998. Efterfølgende er vi også blevet faste deltagere på helsemesserne i Århus, Ålborg og Odense, samt på messen ”Mystikkens Univers” i København. På standen lægger vi folks sjælshoroskoper, og hvis muligheden er der, har vi også et Drop-In meditationsrum. Sjælshoroskopet er en personlig plan for, hvordan du kan udvikle dine positive kvaliteter i det kommende år.

Interfaith engagement
Brahma Kumaris i Danmark har altid været engageret i forskellige brobygninger for interreligiøst samarbejde. Vi har holdt programmer med “Folkekirke & Religionsmøde”. Vi var med til at starte URI i Danmark i 2004 (URI startede på verdensplan i 1995). Da URI I Danmark stoppede i 2010, fortsatte vi et samarbejde med Phendeling Center for Tibetansk Buddhisme og pilgrimspræst Elisabeth Lidell. I 2014 arrangerede vi sammen en pilgrimsvandring gennem København.

I Århus er meditationscentret aktivt involveret i et samarbejde initieret af Lukaskirken omkring interfaith arrangementer i anledning af, at Århus er international kulturby i 2017. Samarbejdet sigter mod at involvere mange forskellige religiøse og/eller spirituelle aktører, og det er målet at arrangementerne og samarbejdet skal række ud over 2017 (både før og efter). Samarbejdet foregår under titlen ’Rethink Faith’.

Holistisk Sommerfestival
Holistisk Sommerfestival – siden 2005 har Brahma Kumaris holdt foredrag, workshop og vejledte meditationer, samt lagt sjælshoroskoper, på den årlige sommerfestival.

Dansk Indisk forening
Brahma Kumaris har siden år 2000 været kollektivt medlem af Dansk-Indisk venskabsforening. Dette afspejler vores interesse i at deltage i kulturelle organisationers arbejde og aktiviteter, når de har et interessefællesskab med Brahma Kumaris.