Denmark

Rethink Faith: Stilhedens Døgn

 


Meditér - midt om natten


Fem forskellige spirituelle aktører og kirker i Aarhus inviterer lørdag 28. oktober til ”Stilhedens døgn”, som byder på en buket af stille oplevelser. Arrangementet rundes af med ”Det stille brag” i Sankt Lukas Kirken, hvor musikeren Søren Eppler optræder.

Brummende biler, larmende maskiner, bippende telefoner, sirener fra ambulancer, snakkende mennesker,grædende børn og grinende unge. Det er en del af vores liv. Men det er også støj. Vi er næsten konstant omgivet af lyde, og det får flere og flere mennesker til at søge efter stille stunder, hvor man også kan mærke sig selv.

Det bliver der rig mulighed for, når Sankt Lukas Kirke, Kasted Kirke, Øsal Ling, Brahma Kumaris samt kvækerne lørdag 28. oktober inviterer til ”Stilhedens døgn”. I løbet af døgnet byder de forskellige aktører hver især indenfor til en række oplevelser i stilhed, og det stille døgn kulminerer med et fælles arrangement, ”Det stille brag”, i Sankt Lukas Kirke kl. 20. 

Der er gratis adgang til det hele. 

Det bliver vitterligt et døgn med stilhed, da Kasted Kirke allerede fredag den 27. oktober kl. 20.00 slår dørene op til en kirke oplyst med stearinlys, hvor retræteleder og åndelig vejleder Lene Højholt leder en guidet meditation ind i stilheden. Derefter fortsættes der i kirken med stilhed hele natten og det meste af næste dag.
Nærmere info:
https://goo.gl/vpVuhp

Brahma Kumaris Meditationscenter er også tidligt på færde, idet de kl. 4 om natten åbner dørene for en helt særlig meditation kaldet Amrit Vela - 'nektarens time'. Hos Brahma Kumaris følges det første arrangement op med drop-in meditationer under forskellige temaer dagen igennem.
Nærmere info:
https://goo.gl/gfCh6Y

Hvis man har lyst til en vandring i stilhed, er der også mulighed for at komme med pilgrimspræst Elisabeth Lidell på en pilgrimsvandring fra Kasted Kirke til Sankt Lukas Kirke, med pauser hos Øsal Ling og Brahma Kumaris undervejs.
Nærmere info og tilmelding:
www.elisabethlidell.dk
(klik på kalenderen i højre side, så kommer du ind til kalenderen for oktober og beskrivelsen af arrangementet). 

Hos Øsal Ling er der drop-in stilhedsmeditation fra kl.12 lørdag den 28. - læs nærmere på 
https://goo.gl/YLJoPr
eller Øsal Lings hjemmeside: http://osalling.dk/

Kvækerne har lånt Skt. Lukaskirkens krypt til et andagtsmøde, som finder sted lørdag den 28. oktober kl.15.00-16.15. De begynder med ganske kort at fortælle om kvækerne og deres andagtsform. Derefter ½ times stille andagt – efterfulgt af en kop kaffe og en småkage med mulighed for at stille spørgsmål. Alle er hjerteligt velkomne - ingen tilmelding.


Arrangørerne runder som nævnt ”Stilhedens døgn” af med det store fælles arrangement, ”Det stille brag”, i Sankt Lukas Kirke. I kirken indleder musikeren Søren Eppler aftenen med en meditativ klaverkoncert. Efter klavertonerne vil repræsentanter fra de forskellige trossamfund oplæse spirituelle tekster som inspiration til stilhed og fordybelse. Oplæsningen går over i meditativ stilhed, og aftenen afrundes med fællessang og musik ved Søren Eppler.
Nærmere info om 'Det Stille Brag':
https://goo.gl/QLTozj


Som baggrund for ”Stilhedens døgn” siger Viggo Simonsen, centerleder hos Brahma Kumaris i Aarhus:
- I en verden, som lægger vægt på udadvendthed, og hvor dagligdagen ofte svømmer over af lyde og indtryk, er det altafgørende fra tid til anden at kunne lukke ned for sine fysiske sanser; at kunne drage målrettet indad og opleve den kraft, ro og styrke, der ligger gemt der. Adgang til vores kreative ressourcer, vores evne til problemløsning, vores modstandskraft i vanskeligheder, vorestolerance, (selv-)tillid, medmenneskelighed og tilfredshed – alt dette næres og findes frem i indre og ydre stilhed. Hvis vi for længe er uden kontakt til dette, mindskes vores evne til glæde, åbenhed og nærhed dag for dag.

Han tilføjer, at det at gå ind i det indre rum af stilhed ikke behøver at være et ensomt projekt. Tværtimod. Vi kan støtte hinanden i det, og vi kan udnytte de fælles rum til at understøtte processen: Kirkerummet, naturen, meditationslokalet bliver oaser, hvori vi kan hvile og genoplade ånden.