Denmark

Brahma Kumaris historie forsat

History Slide Show

Brahma Kumaris ekspansion i Indien

I bevidstheden om de katastrofale ar, som uafhænghedsprocessen og delingen havde påført folk, følte Brahma Baba, som Dada Lekraj nu var kendt som, i 1952 sig sikker på, at tiden var moden til at dele den kundskab, han havde modtaget, med resten af Indien. Derfor sendte han nogle få unge kvindelige medlemmer til Bombay og Delhi "i tjeneste". Deres opgave var at etablere centre, hvor kundskaben om Raja Yoga kunne læres. I dag findes der næppe en by i Indien, hvor der ikke ligger et Brahma Kumaris center.

Siden 50'erne har organisationen udviklet sig med stormskridt. I 1971 blev der etableret centre i England og Hong Kong, og snart efter ekspanderede organisationen til hele verden, og der skete en konstant vækst både geografisk og i det samlede medlemstal.


World Spiritual University - Det åndelige verdensuniversitet

I dag er der hundredtusinder af studerende, som kommer på de tusindvis af meditationscentre i omtrent 100 lande. Madhuban er centrum for Brahma Kumaris og omfatter ud over det oprindelige Pandav Bhawan to andre universitetsområder, "The Academy for a Better World", også kendt som Gyan Sarovar , beliggende andetsteds på bjerget, samt Shantivan, som ligger ved bjergets fod. I alt tiltrækker de tre områder mere end 2,5 mill. mennesker (studerende og besøgende) fra alle etniske og religiøse miljøer.