Denmark

Åndelige ledere

Et af de første spørgsmål, der ofte stilles, når man stifter bekendtskab med Brahma Kumaris, er: "Er dette en kvindeorganisation?" Svaret er "Nej". Skønt Brahma Kumaris primært administreres af kvinder, er det en organisation, hvor både mænd og kvinder deltager på lige fod.


Kvinders rolle

I oktober 1937 dannede Brahma Baba en ledelseskomite bestående af otte unge kvinder, og i februar 1938 overgav han al sin ejendom og værdier til et fond under deres administration. Fornuften i denne beslutning - om at vælge kvinder og unge piger som administratorer og åndelige lærere - er blevet bekræftet ved, at Brahma Kumaris Åndelige Verdensuniversitet er blevet en respekteret global institution under deres lederskab. Brahma Baba forudså også det rigtige i, at de menneskelige værdier, som er baseret på traditionelle kvindelige egenskaber - tålmodighed, tolerance, opofrelse, godhed og kærlighed - i stigende grad ville blive grundlaget for personlig vækst, mellemmenneskelige forhold og udviklingen af harmoniske samfund.


Åndeligt fællesskab

Brahma Babas vision for en fremtidig verden, var en verden, hvor der var harmoni mellem kønnene og et partnerskab rodfæstet i åndelighed, eftersom åndelighed er nøglen til tillid og respekt. I dag, skønt kvinder står i spidsen for organisationen, er der mange mænd som leder centrene og har andre administrative nøgleposter.

Nuværende åndelige ledereDadi Janki

Dadi Janki - Administrativ leder - Brahma Kumaris

Som administrativ leder i Brahma Kumaris er Dadi Janki en aktiv rollemodel for alle kvinder og mænd, som søger at integrere såvel mandlige som kvindelige egenskaber i deres personlige og professionelle liv. Dadi Janki hjælper kærligt mennesker inden for enhver tro og social position til at være tro mod deres åndelige selv; til at påtage sig deres unikke og individuelle rolle i skabelsen af en fremtidig verden, som er værdig for kommende generationer. Kort sagt opfordrer hun os til at udleve vores potentiale.
Læs mere om Dadi Janki


Dadi Hirdaya Mohini

Dadi Hirdaya Mohini - Assisterende administrativ leder - Brahma Kumaris

Navnet Hirdaya Mohini betyder Den som vinder hjertet, og måske fordi hun vinder alles hjerter, er Dadi populært kendt under navnet Gulzar, som betyder rosenhave. I en alder af 8 år, var Dadi Gulzar en af de første elever på kostskolen, som blev grundlagt i Sindh i 1937 af Brahma Baba. Hendes fokuserede uddannelse i åndelige principper og praksis er fortsat lige siden. Dadi Hirdaya Mohini blev medlem af komiteen af kvinder, som administrerer Brahma Kumaris og banede således vejen for mange andre kvinder til at udvikle færdigheder i ledelse.
Læs mere om Dadi Hirdaya MohiniDadi Ratan Mohini Assisterende administrativ leder - Brahma Kumaris

Udover at være supplerende administrativ leder af BKWSU, bærer Dadi Ratan Mohini adskillige administrative kasketter. Hun er leder af personaleafdelingen i Madhuban-området i universitetets spirituelle hovedkvarterer i Mount Abu, formand for ungdomsafdelingen af The Raja Yoga Education and Research Foundation, leder af programmerne for træning af BKWSUs lærere i Indien, og regional leder af Brahma Kumaris tjeneste i staten Rajasthan. På trods af det store ansvarsområde fremstår Dadi Ratan Mohini altid let og ubekymret. Hun er kendt for sit engagement i at inspirere unge til at udvikle etiske og åndelige værdier, og fremtræder selv livlig og ungdommelig, i en alder af 85.
Læs mere om Dadi Ratan Mohini